'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV.

Brzina kojom tehnologija i krize mijenjaju ekonomiju postaje neuhvatljiva za regulativu. Nije riječ samo o taksi tržištu, iako je ono, ne samo u Hrvatskoj, najglasnije. Ekonomija dijeljenja postaje velik izazov, jer regulativa nije baš jasna kada pitamo tko je legalan, tko nelegalan, kakve su fiskalne obveze, ima li nelojalne konkurencije.

Ni obrtnici nisu baš miljenici regulative. Za cijeli posao odgovaraju cjelokupnom svojom imovinom, a porezna ih uprava češlja nemjerljivo više nego velike sustave. Stoga su specifični i kao klijenti banaka. Kakav je odnos banke i obrtnika – u rubrici Financijska pismenost.

Pokrenuli ste biznis. Uspješno ste prodali sebe i brendirali svoj proizvod ili uslugu. No to je tek početak puta, jer proizvod se nekako mora naći na tržištu i ondje opstati. Pa, kako ga najbolje i najdugotrajnije plasirati?

Volontiranje je već neko vrijeme in. No, ako je suditi prema cijeni, očito si to mogu priuštiti samo bogatiji koji valjda tako peru svoje konzumerističke grijehe. Naime, najjeftinije su opcije volontiranja preko crkvenih misija, no ondje je premalo mjesta. Krenete li preko inozemnih tzv neprofitnih organizacija, tjedan dana volontiranja, ovisno o kontinentu i programu, stoji od stotinu do čak 8 stotina dolara. ZG

Dok još bijemo bitke protiv siromaštva razvijeni svijet grabi naprijed. Naime, istraživanja vele da će, zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, globalni BDP 2030. godine biti čak 14 % veći. Govorimo o dodatnih gotovo 16 bilijuna dolara. TD

Ali i mi konja za tehnologiju imamo. Programeri, web dizajneri, marketingaši – svi su pozvani da se na jesen pridruže 24-satnom hackatonu. Riječ je o Novathonu, inovativnom natjecanju sa zadatkom – osmisliti aplikacije za još jednostavnije i korisnije bankarstvo. Prijave su otvorene!
 


 

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 19. kolovoza na Novoj TV i nedjelju 20. kolovoza na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju