Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Rad na crno jedna je od uobičajenijih karakteristika hrvatskoga tržišta rada. Iako je ta vrsta rada u padu i više ne čini četvrtinu tržišta, u planu je Nacionalni program za suzbijanje neprijavljenoga rada koji bi onda poslužio kao podloga za izradu zakona. No, obrtnici se pitaju čemu novi zakon ako takav već postoji?O spoju plave i zelene Hrvatske na razini teorije priča se od 90ih. Sve što smo zaključili iz želje da se one spoje jest da plava Hrvatska više voli uvoz nego domaće zeleno. Domaći se proizvođači žale kako se teško uspijevaju probiti do hotelske ponude, no praksa ipak pokazuje nešto drugo. Što točno, doznajte u Informeru.Iako većina poduzeća nije ni zakoračila u digitalnu transformaciju, ona je nužnost bez koje se gubi konkurentska prednost. Da bi cijeli proces, posebno malim i srednjim poduzećima, bio lakši i jednostavniji HGK je pokrenula digitalnu komoru, informacijsko-komunikacijsku platformu koja besplatno nudi 7 e-usluga razvijenih u skladu s ciljevima strategije e-Hrvatska.

Svima je jasno da se klima mijenja zbog utjecaja čovjeka i da je proizvodnja energije odgovorna za dvije trećine emisije stakleničkih plinova. Naravno da ne možemo odmah i potpuno prijeći na obnovljive izvore, no energetska tranzicija morala bi ići brže. Hrvatska trenutno iz obnovljivih izvora – sunca, vjetra, biomase i bioplina – proizvodi tek 12% potrošnih potreba. Gdje smo u odnosu na Europu, pogledajte u Informeru.Valerija i Katarina sestre su osebujnoga stila. Iako je jedna po struci agronom, a druga medicinska sestra, moda je njihova glavna okupacija. Kako kreativu pretočiti u biznis, ušteđevinu uložiti u posao i krenuti u nešto posve novo i drukčije na ovim prostorima otkrile su u svom načinu kružne ekonomije – pogledajte u ovotjednoj rubrici Moj novac.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju