Više saznajte u ovotjednoj emisiji

19. prosinca obilježava se Dan suradnje zemalja u razvoju. Eufemizam je to za nerazvijene zemlje niskog stupnja ekonomskog, političkog i socijalnog razvoja. Hrvatska je u godinu dana od zemlje koja je bila među njima postala ona koja im pomaže. Više saznajte u Informeru.

 


Kada biraju između dionica i štednje Hrvati se često odlučuju na drugu opciju. Istražili smo je li to zbog neznanja ili premalog potencijala, na što sve treba obratiti pažnju te koliko je trgovanje dionicama privlačna, ali i unosna investicija.



Približava se godišnjica razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju. Nakon useljenja u kontejnersko naselje građani Petrinje deset su mjeseci čekali priliku za rad. Krajem rujna otvoren je Centar novog života, modularno naselje u kojem je trenutno 60 poslovnih objekata. Na licu mjesta smo provjerili kako danas izgleda poduzetnička priča Petrinje.


Kilogram smjese skuplji je od litre mlijeka, ne možemo se pokriti, mnogi odustaju – samo su neki od vapaja stočara koji ne znaju kako dalje. Ministarstvo poljoprivrede osiguralo je 171 milijuna kuna za pomoć, no oni se pitaju kome će i koliko ići. Ekipa Informera pitala je Ministarstvo.



Sve su tvrtke dužne na kraju poslovne godine napraviti inventuru. Navedena obveza proizlazi iz Zakona o računovodstvu, Zakona o porezu na dobit i Općeg poreznog zakona. Na pitanje kako kvalitetno napraviti inventuru odgovor ima Informer.



Prilagođavanje aktivnostima na tržištu, briga o zaposlenicima i rad usmjeren društveno odgovornom poslovanju odlike su prvog hrvatskog trgovačkog lanca neprehrambenih proizvoda – PEVEX-a. U Informeru saznajte na koji način navedeno provode u djelo.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju