'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji.

U prošlome 'Informeru' ekipa emisije propitivala je mogućnost malih pomaka u sadržaju Ovršnoga zakona koji 300 tisuća ljudi drži u šaci. U ovotjednoj emisiji 'Informer' istražuje kome je i zašto u interesu ovakav Zakon i kakve su šanse da se on promijeni u ključnim stavkama.



Iako se priča o Agrokoru približava Remetincu, nije sigurno da će nadležni postaviti prava pitanja i da ćemo na njih dobiti prave odgovore. Pitanje odgovornosti ne seže samo u prošlost i u sve institucije koje su omogućile postojanje Agrokora. Dio je odgovornosti i na izvanrednoj upravi.



Vrijeme startupova još nije prošlo, štoviše, val se posve dobro drži i u Hrvatskoj. Vjerojatno i zato što je lepeza financiranja sve šira i kapital sve dostupniji. Uspješne priče poput 'pametne klupe' sigurno daju vjetar u leđa, no kakav je prosjek održivosti startupa na duže staze? 'Informer' donosi odgovor.



Iako se većina inozemnih fakulteta plaća, za oko devet tisuća naših studenata u inozemstvu to nije prepreka. Nekoliko je razloga – moguće je studirati uz rad, čime se studenti sami uzdržavaju. Na svim je fakultetima praksa obvezna i zato su dobro pripremljeni za tržište rada. Također, ono što je ključno, stope zapošljavanja iznimno su visoke. Ekipa 'Informera' donosi priču o studiranju u inozemstvu.



U Hrvatskoj istodobno traje prava bitka za mogućnost obavljanja prakse u nekoj konkretnoj kompaniji. Mjesta je toliko malo da su čak morali intervenirati poslodavci i EBRD kako bi se studentima omogućilo da s diplomom steknu i kakva-takva praktična znanja. Više o ovoj temi pogledajte u 'Informeru'.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 14. listopada na Novoj TV i nedjelju 15. listopada na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju