Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Kupnja nekretnine, a osobito prve, jedna je od najvažnijih životnih odluka. Za sve koji planiraju rješavanje stambenog pitanja bitna je vijest da i ovoga proljeća kreću prijave za subvencionirane stambene kredite. Kako izgleda put do takvog kredita te više informacija o samoj temi doznajte u ovotjednoj epizodi Informera.

 

Krajem prosinca prošle godine Porezna uprava uputila je poziv građanima rezidentima Republike Hrvatske na dobrovoljnu prijavu inozemnih primitaka. S obzirom na to da je "uočeno da određeni broj građana nije ispunio tu obvezu" donosimo vam detalje koliko ih se do sada prijavilo, zašto je teško utvrditi rezidentnost, ali i što će se dogoditi onima koji se ne prijave.

 

Sberbank u svojoj ponudi ima usluge i proizvode za građane, poduzetnike, male i srednje tvrtke, kao i korporacije. Poslovanje s malim poduzetnicima strateška je odrednica Banke koja u svojoj ponudi ima prilagođenu paletu proizvoda i usluga namijenjenih tom segmentu.

 

Znate li tko su poslovni anđeli? To su uspješni poduzetnici i menadžeri koji putem investicija pomažu poduzetnike početnike i Startup-ove u njihovom razvoju. Koliko ih imamo u Hrvatskoj, ali i što s ulaganjem očekuju zauzvrat, pogledajte u ovotjednoj epizodi Informera.

 

Njihova je priča poput one američke. Dva prijatelja s poslovnom idejom i vizijom sada imaju nagrađivanu tvrtku s 300-tinjak ljudi. Kako i pretpostavljate radi se o IT branši, a kako su izgledali početci te je li doista toliko zahtjevno naći programere kod nas odgovara Filip Ljubić.

 

Jednostavnije i efikasnije odlučivanje, kao i pravovremena reakcija na probleme - glavne su koristi koje donosi decentralizacija u tvrtkama. Vrijeme je za još jedan ekonomski pojmovnik.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju