Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Bila je na izdisaju i jedna od najugroženijih s na najvećem padom prometa od gotovo 90 posto. Međutim, danas event industrija izgleda drukčije. Popuštanjem epidemioloških mjera početkom ove godine počela su i događanja. Imamo li staru sezonu evenata, istražili smo u ovotjednom Informeru.


Menadžerske plaće mnogima su nedostižan, a pomalo i nerazumljiv pojam, stoga smo odlučili istražiti tko su zapravo menadžeri i koje su njihove zadaće. Na pitanja je li zahtjevnije raditi za sebe ili za nekoga te što biste vi pitali na razgovoru za posao odgovara projektna i operativna menadžerica.

 


Kapaciteti odgojih grupa u zagrebačkih gradskim vrtićima odavno su premašeni. Godišnje se ne uspijeva upisati više od 2000 djece. Pridodaju li se tome oni koji bi mogli izgubiti status roditelja – odgojitelja dolazimo do više od 8000 djece koja ne bi bila upisana u vrtić. Istražili smo kako bi se to moglo odraziti ne samo na roditelje, već i na djecu.

 


Krk i Cres dva su najveća hrvatska otoka pa je kronološki redoslijed da nakon prošlotjednog Krka ovaj tjedan posjetimo Cres. Doznajte kakva im je poduzetnička klima, je li im turizam glavna uzdanica i kako izgleda život na otoku.

 


Ambalaža prodaje proizvod - tu ste rečenicu zasigurno nebrojeno puta čuli, no je li doista tako otkrivamo u zabludama o proizvodima u ovotjednom Informeru.

 


Kod zapošljavanja menadžera poslodavci se često služe headhunterima odnosno lovcima na uspješne kadrove. Kako bi se ta poslovna suradnja i ostvarila budućim zaposlenicima prije početka rada isplaćuju Zlatni pozdrav! Što je to točno, otkrivamo u novom ekonomskom pojmovniku!

 

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju