Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Sezona je u punom jeku, turisti dolaze po nekim novim uvjetima, a stari problemi ugostitelja ostaju – nedostatak radne snage i visok, previsok PDV. Preuzeli su inicijativu i nude dva rješenja.

 

Meritus ulaganja ili M+ regionalni su pružatelji usluga za eksternalizaciju poslovnih procesa i odnosa s korisnicima. Zapošljavaju oko 7000 radnika, a i u prošloj godini bilježe i rast prihoda. Po čemu su uspješni, doznajte u Informeru.

 

Ljubitelji pisanih riječi često su u potrazi za naslovima knjiga koje više ne mogu pronaći u trgovinama ili nakladničkim kućama. Upravo zato antikvarijati na tržištu nude ono što mnogi traže, no nažalost i njihova je budućnost vrlo upitna. Jer dok čitanost raste, raste i nemar prema knjigama. U potrazi za našim rijetkim, ali važnim obrtima uputili smo se u zagrebački antikvarijat koji ima više od 40 000 knjiga u 18 četvornih metara.

Sberbank posluje kroz mrežu od 30 poslovnica diljem Hrvatske, no neovisno o radnom vremenu banke i mjestu gdje borave njeni klijenti, a vodeći se modernim tehnologijama i šireći mrežu kanala, podigla je razinu kvalitete usluge kao i korisničkog iskustva.

Izlazak na inozemna tržišta poduzetnicima je poprilično izazovan. Kako bi im olakšala, Hrvatska gospodarska komora nudi specijalizirane analize za tražene sektore u inozemstvu. O kakvoj je usluzi točno riječ i gdje se analize mogu preuzeti doznajte u Informeru.

Prvih šest mjeseci 2021. godine za hrvatske pčelare nije bilo posla kao prije. Proljetne kiše, potres, prevelik uvoz, a premali izvoz meda samo su neki od problema s kojima se suočavaju domaći pčelari.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju