Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Različite tvrtke, ali i države uvele su različite sankcije Rusiji i njenoj ekonomiji. Koliko će to utjecati na naše gospodarstvo, ali i kakva je robna razmjene Hrvatske i Rusije te nas i Ukrajine donosimo u ovotjednoj epizodi Informera.

 

Završetku se privodi prva zimska radna sezona u Švicarskoj u kojoj je bilo zaposleno oko 30 000 Hrvata. Istražujemo zašto su se odlučili za rad u ovoj strani zemlji te je li njihova plaća uistinu dovoljno visoka za životni standard ondje.

 

Paniku u jednoj zgradi na zagrebačkom Jarunu, koja ima atomsko sklonište, nisu stvorili nuklearni napadi već učestale posjete novinarskih ekipa. ''Zar nije dosta, što toliko snimate, imate li dozvolu?'', upitala nas je predstavnica stanara, a mi smo išli po kadrove atomskoga skloništa. Pogledajte ih u ovotjednoj epizodi Informera.

 

Svaka ekonomska kriza mijenja navike potrošača pa je tako dolaskom virusne pandemije , ali i digitalizacijom poslovanja porasla online potrošnja u Hrvatskoj. Kakva je trenutna situacija, ali i zašto je ona dobra za kupca, a u konačnici i proizvođača, pogledajte u ovotjednoj epizodi.

 

Internetsku trgovinu nazvao je izvorom mnogih zala, a što stručnjak za kibernetičku sigurnost Tino Šokić govori o zaštiti pojedinaca, ali i tvrtki te za koje pitanje smatra onim za milijun dolara doznajte u ovotjednoj epizodi Informera.

 

U ovotjednom komentaru govorimo o Danu žena te razlici u plaćama s obzirom na spol, obilježavanju Međunarodnog dana zaštite potrošača, ali i iznosimo podatke o vrijednosti građevinskih radova.
Posljednje minute epizode Informera rezervirane su za ekonomski pojmovnik. U ovotjednoj epizodi donosimo detalje o Gospodarskom razvoju, te što mogu biti njegovi pokretači na domaćem primjeru.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju