Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Ima li kriminalitet ime, prezime, vrstu, boju ili je sve to jednostavno kriminal – jedno je od pitanja koje smo postavili istražujući temu gospodarskog kriminaliteta. Zašto se i dalje čudimo aferi čokoladica, kada je skandinavska političarka odstupila s dužnosti zbog korištenja službene kartice na kupnju samo dvije slastice te što je s istraživačkim novinarima u ovotjednom prilogu Informera donosi Martina Marčinko.

Svake godine slavimo rođendan, no što smo stariji manje razloga za slavlje imamo, kažu neki. Razlog su često financije, ali i zdravstveno stanje o čemu i ovisi kakva se starost može doživjeti. Oni koji ne mogu brinuti sami o sebi smještaj traže u domovima. Istražili smo kakvi su, ali i kolike su liste čekanja!

 

Nastavljamo u istom tonu, onom sivom. Neispravno napisan ili ne izdan račun porezni je prekršaj. Bez obzira na to majstori koji vrše popravke, taksisti ili konobari ponekad ne izdaju građanima račune. Kakvim kaznama podliježu ako budu uhvaćeni, ali i kakva je odgovornost građana, pogledajte u ovotjednoj epizodi Informera.

 

Pravnica, direktorica, pročelnica, osnivačica, stručnjakinja, a sada ministrica. Crtice su to iz bogate karijere i biografije Nataše Tramišak, ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Raspored joj je poprilično gust, no ipak smo uspjeli provesti dan s njom u kojem nam je, osim poslovnih, otkrila i pokoji privatni detalj.

 

Iza nas je Dan Europe, a ispred ulazak u schengenski prostor i eurozonu. Što nas čeka, što kaže HNB i hoće li inflacija produžiti rok analizira ovotjedni komentar.

 

Osim klasičnog poslovanja kojem je za cilj stjecanje i akumulacija profita, postoji i ono neprofitno. Na takav se oblik najčešće odlučuju Udruge koje čine članovi i volonteri civilnog društva. U ovotjednoj epizodi Informera donosimo kako posluju neprofitne organizacije, ali i u kojim djelatnostima su najprisutnije.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju