Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

U prošloj emisiji bilo je riječi o tome tko će i zašto dobiti povrat poreza. U ovoj emisiji govorit će se o obrnutoj situaciji – tko će, kada i zašto platiti razliku poreza na dohodak.

Iako smo temu mirovinskoga sustava preko ljeta zaboravili, zaborav neće pomesti njegovu neodrživost. Sustav puca ne samo zbog sve manjega broja zaposlenih koji ga pune, nego prije svega zbog ogromnoga tereta povlaštenih mirovina. Informer problematizira održivost tih kategorija umirovljenika.

Dok nas straše rastom kamata (rast je skromno počeo u SAD-u, pa se očekuje i u Europi), već se neko vrijeme događa suprotan fenomen – trend negativnih kamata. One se u pravilu događaju u vremenima stagnacije kada se jeftinim novcem želi osigurati investiranje ili kada su banke preplavljene likvidnošću koju nemaju gdje uložiti. Kako je u Hrvatskoj?

Vjerovali ili ne, nismo najgore mjesto za život, a dokazuju to i povratnici kojih je posljednjih godina sve više. Dubravka Mirković se zajedno s obitelji iz velike Venezuele vratila u maleni istarski Vodnjan, no nije požalila. Štoviše, postala je uspješnom poduzetnicom, a o čemu je sve razgovarala s novinarkom Informera, doznajte u ovotjednoj emisiji.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 11. kolovoza na Novoj TV i nedjelju 12. kolovoza na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju