Više saznajte u ovotjednoj emisiji

U vrijeme kada su premise zeleno i digitalno, kada se ekološki otisak broji u stopama, a ekoinovacije postaju sve učestalije kružna ekonomija dobiva zamah. Kako produžiti vijek proizvodima ili ono što je već namijenjeno za otpad ponovno vratiti u upotrebu donosimo u novoj epizodi Informera.

Početkom travnja građani Hrvatske suočili su se i s višim cijenama električne energije. Kako to uvijek biva; tek se naknadno razmatra isplativost postavljanja i korištenja solarnih panela. Jesu li solari i na koliko godina isplativi? Doznajte u ovotjednoj epizodi Informera.

 

Trošite manje od onoga što zaradite ultimativni je savjet za štednju, no posve novi, drukčiji pa pomalo i kontroverzni pristup prema novcu iznijela je naša sugovornica. Financijska je to savjetnica koja je odlučila da će ona upravljati novcem, a ne novac njome. Između ostaloga, odgovara i na pitanje svih pitanja – kako se obogatiti?

 

U Hrvatskoj je trenutno nezaposleno oko 122 000 osoba. Broj slobodnih radnih mjesta je oko 26 000. Osim mjesta prebivališta niz je faktora koji mogu utjecati na prednost pri zapošljavanju, a mi smo istražili što je sve potrebno za kvalitetnu pripremu pred razgovor za posao.

 

Nakon prošlotjednog posjeta Ugljanu ovoga vas tjedna vodimo na Pašman. S jedne je strane nastanjen dok je s druge netaknuta priroda pogodna za robinzonski turizam. Mi smo ipak posjetili ovu nastanjenu, sjevernu stranu, gdje se smjestilo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje je spojilo tradiciju s novim vremenom.

 

Šećer dolazi na kraju. Baš kao što je neizostavna slastičarska poslastica marcipan, upravo je marcipanski sloj jedna od vodećih uloga u tvrtkama. Tko su, što točno rade, ali i kako ih zadržati? Otkrivamo u novom ekonomskom pojmovniku.

Emisiju "Informer" pratite subotom na Novoj TV. Propuštenu emisiju pogledajte besplatno na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju