Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Ulaskom u Europsku uniju Hrvatska je prihvatila cjelokupnu šengensku pravnu stečevinu. Što će to značiti za Hrvatsku te jesmo li spremni za zaštitu vanjskih granica, ali i kada možemo očekivati ulazak u šengenski prostor, otkrio nam je Karlo Ressler , zastupnik u Europskom parlamentu.

Porezna politika u funkciji oporavka i otpornosti naziv je nedavno održane konferencije koju smo posjetili. Uz porezne stručnjake na njoj je sudjelovao i ministar financija Zdravko Marić koji je objasnio zašto nakon pet krugova porezne reforme ove godine po prvi puta nemamo ozbiljnije promijene.

Divljanje, skakanje, dramatičan i nezaustavljiv rast u posljednje su vrijeme postali stalni epiteti uz cijenu plina. U prošloj smo emisiji objasnili najvažnija pitanja vezana za korištenje plina, ali i potencijalnu intervenciju države, no jedno smo pitanje ostavili i za nastavak. Gdje su u ovoj priči obnovljivi izvori energije?

Gotovina ili kartica? Procijenite sami. Jedno je sigurno, Hrvati vole trošiti! No kada je digitalni trag novca u pitanju, za razliku od srednjih generacija, mlađi se sve više okreću ovakvim vrstama plaćanja. Što to znači za predstavnike banaka u Hrvatskoj, ali i budućnost bankarstva , Informer ima odgovor!

U njima možete popit kavu, raditi na daljinu pa i ručati – tako izgledaju banke u Americi. S lica mjesta sugovornica nam je objasnila kako to točno funkcionira, a arhitekt iz Zagreba otkrio je koliko moramo čekati da tako što doživimo i kod nas. Priču donosi urednica emisije Martina Marčinko.

U ovotjednom komentaru analiziramo minimalne plaće u Europskoj uniji, razmatramo izvedbenu umjetnost u doba pandemije, ali i porast potražnje za luksuznim automobilima.

Izvještaj o novčanom toku ili Cash flow temeljni je financijski izvještaj u kojem su prikazani primitci i izdaci novca u određenom razdoblju. Zašto je on toliko važan, ali i koliko često se prati, pogledajte u ovotjednoj epizodi Informera…

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju