Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Gužve pred trgovinama, nedostatak higijenskih maski, zaključavanje gospodarstva, neizvjesnost, neznanje i strah. Sve smo to doživjeli u ožujku 2020. godine nakon proglašenja pandemije. Od tada do danas prošle su dvije godine, a mi s različitim stručnjacima istražujemo jesmo li iz histeričnog postali letargijsko društvo.

 

Nastavljamo s analizom i prisjećanjem na ožujak 2020., ali po pitanju potresa. Još nas svega tri dana dijeli od druge godišnjice potresa koji je zahvatio Zagreb i okolicu. Građani se još uvijek suočavaju sa psihičkim posljedicama, hodanjem na vlastitu odgovornost u blizini zgrada, kao i životom u hostelima. Puno je onih koji su tijek obnove uzeli u svoje ruke, stoga smo nadležne priupitali u kojoj je fazi tijek obnove?

 

Kao i u svim odnosima, osobito u onim kriznim, komunikacija je bitna. Kako se ponašati, od kuda se informirati i kome vjerovati odgovorio nam je stručnjak za krizno komuniciranje koji je napisao rad upravo na temu pandemije.

 

Ulaganje u srebro i zlato se u posljednjih godina uz kupovinu nekretnina, umjetnina i starih automobila pokazalo kao odlična zaštita imovine od inflacije i krize. Tako je u proteklih nekoliko tjedana kupljeno plemenitih metala u vrijednosti sto milijuna kuna. Zašto se štediše okreću ovakvom investiranju pogledajte u ovotjednoj epizodi Informera.

 

Izvoz je glavna tema ovotjednog komentara. Analiziramo zašto se naš povećao čak 40 posto, ali i hoće li će doći do preslagivanja i previranja tržišta uslijed ratnih zbivanja u Ukrajini.

 

Redovi na benzinskim crpkama, skuplja hrana i režije, ali i manjak robnih zaliha samo su neki od dokaza inflacije s kojim se suočava ne samo Hrvatska, već cijela EU. Europska središnja banka procijenila je kako će inflacija u ovoj godini biti više nego dvostruko veća od ciljanih dva posto. Može li to dovesti do hiperinflacije otkriva ekonomski stručnjak.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju