Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Skroman ili baš onakav kakav treba biti - glavna je dvojba adventa u Zagrebu. S novim gradonačelnikom, stigle su i nove promjene pa tako uz više zelenih površina i transparentnosti ima manje sadržaja. Dok neki prigovaraju, ekipa Informera je istražila.

U vremenu kada ulazimo u treću godinu korona krize i kada sa svih strana dolaze vijesti o teško pogođenim industrijama, postoje i one čiji vrtoglavi rast nije mogla zaustaviti čak ni pandemija. Donosimo priču o informacijskoj tehnologiji i industriji videoigara ili, kako ih rado nazivaju, perjanicama hrvatskog gospodarstva.

Prošli smo tjedan izvijestili o poduzetničkoj priči Petrinje, a sada prelazimo na individualnu. Gotovo godinu dana nakon potresa građani Petrinje i dalje žive u privremenom smještaju ili kontejnerskom naselju. Nije se puno toga promijenilo po pitanju obnove, ali zato veseli činjenica da su dvije mlade obitelji dobile nove kuće.

Ovotjedni komentar urednice Martine Marčinko analizira budućnosti obrazovanja u inspirativnim govorima zagrebačkih dekana, uvođenje eura i rast cijena, siromaštvo s obzirom na obrazovanje roditelja i svima željene božićnice.

Mogu li se blagdanski popusti uopće nazivati popustima i koliko su usporedivi s onim inozemnim? Tržišna inspekcija državnog inspektorata u samo prva dva mjeseca ove godine utvrdila je 66 prekršaja trgovaca na štetu potrošača. Uz brojne krive oznake i propuste brojni kupci, ali i trgovci nisu upućeni u Novi zakon o potrošačima, stoga opravdano od 2015. godine nosimo titulu najlošijih po informiranju potrošača u Europskoj uniji.

Jedan od načina uspostavljanja povjerenja između kupca i trgovca može biti putem programa vjernosti. Takvo dobro korisničko iskustvo potiče prvi hrvatski lanac neprehrambene trgovine, PEVEX, čiju karticu vjernosti ima više od 750 tisuća ljudi.

Završena je druga sezona projekta Startaj Hrvatska partnera Nove TV i SPAR-a Hrvatska, koji su još jednom udružili snage kako bi podržali male poduzetnike. Osmero kandidata potpisalo je Ugovore o nastavku suradnje s trgovačkim lancem SPAR Hrvatska, a proglašen je i Hit proizvod 2021. godine.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju