Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Ako nekome nije bilo jasno da su mirovinski i zdravstveni sustav dva ključna problema rashodne strane proračuna, nakon upozorenja veledrogerija da će prestati s isporukom lijekova ako se dugovi ne plate, trebalo bi biti jasno. No, ipak je manje jasno otkud toliki dugovi. Informer istražuje kako je i zašto nastalo više od 7 milijardi kuna duga.



Kako je i mirovinski sustav u problemima, otud ideja da se dobna granica umirovljenja pomakne na 67 godina. Čim se netko pobuni protiv te ideje, odmah sijevnu kritike da je ljenjivac s teškim naslijeđem socijalizma. No, podosta je ekonomista koji upozoravaju da će to još više urušiti.



Europa se još uvijek teško nosi s posljedicama prošle krize, a već se neko vrijeme spominje nova. Analize na temelju kojih se u javnost lansiraju predviđanja uglavnom se rade na temelju modela koji ne mogu uzeti u obzir kompleksnost svih varijabli. No teorijski ekonomisti pokušavaju upravo to, sve ono što ključa ispod površine uključiti u modele i tako dobiti što vjerniju sliku stvarnosti.



Hrvatska nije i još dugo neće biti zemlja ugodna za privatni biznis, posebno za žene koje se dodatno susreću i s balkanskim stereotipnim barijerama. Tim više iznenađuju sve češći primjeri žena koje su napustile korporativne karijere i otplivale privatnim vodama. Bez obzira na to jesu li iz svijeta korporacija otišle svojevoljno ili pod pritiskom reorganizacije, nijedna iz priče koju donosi Informer nije požalila.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju