Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Koronavirus još nije dosegnuo svoj maksimum, a način na koji smo navikli živjeti ruši nam se pred očima. Sve što smo mislili da znamo o krizama postaje nedostatno za misaono stvaranje sutrašnjice. Privatni je sektor u panici, prihoda neće biti, jer će svijet, čini se, stati. Na dan, tjedan, mjesec ili više, svejedno je. Ekonomija traži vječiti rast kroz vječitu potrošnju.



Smeće je vrijedna sirovina, govore to barem jedno desetljeće. To je bio i glavni argument odvajanja otpada, no nekako je ispalo da što više i bolje odvajamo, odvoz smeća postaje skuplji. Pa, je li otpad još uvijek isplativ biznis ili su, barem u Zagrebu, na djelu igre u kojima profitiraju samo kumovi? Informer istražuje zašto primjerice Prelog zarađuje od otpada, a Zagreb ne.

Ako Hrvatska nečime obiluje, onda je to energija sunca. S poticajima koji se nude itekako je isplativa. Doduše, u planu je bilo raspisivanje natječaja za sufinanciranje postavljanja solarnih panela na obiteljske kuće u travnju, ali zbog koronavirusa to je pod upitnikom, no tijekom godine sigurno će ga biti. Informer istražuje zašto onda solara imamo tako malo.



Vjeko i Nikica modni su dizajneri s tipičnom pričom. Krenuli su, slikovito rečeno, iz garaže, a danas su među najtraženijima u zemlji. Krenuli su od toga što su željeli biti, do recesije koja ih je pogodila, no iz nje su izašli jači nego prije. Ne propustite rubriku Moj novac.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju