Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Hrvatska ima jednu od najnižih stopa zaposlenosti u Europi, ali ne samo zbog neaktivnosti mladih nego i zbog preranoga umirovljenja. Znamo da veći udio radno aktivnoga stanovništva pridonosi jačem ekonomskom rastu i višim poreznim prihodima, što je važno za države s nepovoljnom demografskom slikom. No je li naše tržište rada uopće prilagođeno starijim dobnim skupinama?

Znamo da sportaši vole Monte Carlo, Lihtenštajn ili Luxemburg, europske porezne oaze. Nešto slično u Hrvatskoj nemamo, no ipak postoje gradovi koji su odlučili biti porezno gostoljubiviji, posebno prema gospodarstvu i tvrtkama. Ne samo zbog katastrofalnih rezultata na ovogodišnjoj maturi, ili bolje rečeno, i zbog toga, već se predugo pitamo što ne valja s obrazovnim sustavom. No nije to pitanje samo jedne generacije ili samo Hrvatske. Svijet se prebrzo mijenja i čini se da institucionalno školovanje postaje ozbiljna prepreka obrazovanju. Informer istražuje kako vratiti obrazovanje u škole.

Igre prijestolja završile su, srećom ne i slava Dubrovnika u koji su se turisti počeli slijevati u još većem broju upravo zbog serije. Nije Dubrovnik jedini grad proslavljen zbog filma ili serije, no čini se da slava stečena na taj način nije dugoga roka. Informer istražuje zašto ne znamo iskoristiti niti darovanu turističku reklamu. Informer istražuje sniženja te bolesti impulzivne kupnje koje nas mogu zahvatiti poput groznice. Kupujemo bez razmišljanja ili stvarne potrebe, ovisni o šopingu kao svojevrsnom lijeku koji popijemo kada se osjećamo loše. Informer otkriva kako doskočiti liječenju impulzivnom kupnjom.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju