Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

U prošlim je emisijama bilo riječi o konoplji, a upravo se konopljino ulje provlačilo kao ideja spasa za Imunološki zavod. No umjesto proizvodnje, Imunološki ga uvozi, kao uostalom i sve drugo. Model partnerstva države i grada zapeo je u nekom vakuumu i možda mu doista tzv. slobodna Hrvatska nakon 120 godina poslovanja dođe glave.



Električni automobili nisu baš krucijalni sastojak snova o najboljem autu koji možemo poželjeti. No ekološki su i energetski učinkovitiji, a posve sigurno pripadaju onome što nazivamo sutra. No nekoliko su puta skuplji od konvencionalnih, pa se i uz potpore zasad malo kupaca odlučuje za ekološku varijantu vozila.



Koliko vremena na dan odvojite za sebe, za odmor i za odsustvo bilo koje vrste rada? Možete li uopće zamisliti da ne radite baš ništa? Sigurno ne možete. I obitelj i društvo skrojeni su tako da tjeraju na vječiti rad, stalno usavršavanje, konkuriranje i produktivnost. Ako i odmaramo, to je samo zato da skupimo energiju za još više rada. Nitko ni ne pomisli da ima pravo na nerad i ljenčarenje u njegovu esencijalnom obliku. Antonio Šiber, fizičar i društveni kritičar, otkriva zašto je važno živjeti u slobodi od prisile rada.



Generacija rođena 90-ih, prva generacija izvornih korisnika tehnologije - milenijci, nisu baš ni obični potrošači ni obični zaposlenici. I u svijetu rada i u svijetu šopinga na listama su kao posebni, drukčiji i zahtjevni. Nije ih lako pridobiti kao kupce, barem ne starim alatima marketinga. Informer otkriva kako ih privlače domaće tvrtke.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 23. veljače na Novoj TV i nedjelju 24. veljače na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju