Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Hrvati na lijekove potroše oko pola milijarde kuna, u prosjeku svatko od nas godišnje u ljekarnama ostavi oko 1400 kuna. Iznos je velik među ostalim i zato što je cijena lijekova među višima u regiji. Većina bi pretpostavila da je tome tako zbog neplaćenih bolničkih dugova veledrogerijama, no mnogo je drugih stvari u igri.

U rubrici 'Moj novac' doznajte kako ekonomisti i političari zarađuju, štede i troše. Ljubo Jurčić, profesor na Ekonomskom fakultetu, otkrio je na što je najponosniji u svome ministarskom mandatu, koji je nadimak dobio zbog posebnoga modnog izričaja, prati li sport i što mu predstavlja rodna hercegovačka gruda.



Znamo već da Hrvati s roditeljima žive do 32. godine, po čemu smo drugi u Europi. To sigurno ne bi bilo tako da imaju prilike zaraditi barem za najam stana. No, do stana se sve teže stiže i u ostalim državama Unije, pa su učestale razne inicijative poput one 'Stanovanje za sve'.



Nekako istodobno s napuštanjem rodne grude i odlascima u neko bolje sutra, napuštaju se i kućni ljubimci. Hrvatski ih emigranti rijetko odluče povesti sa sobom. Informer istražuje što je toliko komplicirano u proceduri useljenja četveronožnih bića u države tog boljeg sutra.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju