Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Kako vrijeme života s pandemijom odmiče, otpor je mjerama sve veći. Nimalo čudno, jer je Stožer pokazao toliko nedosljednosti da mu još samo najveći plašljivci vjeruju. Nema sumnje da otpor jača i zbog kažnjavanja. Iako su se pridržavali svih propisanih mjera, organizatori su koncerta u MSU financijski kažnjeni. Stoga Informer istražuje tko to i na temelju kojih zakona kažnjava, pri čemu je poseban problem selektivnost.

Histerija i strah koji se mjesecima prelijevaju javnim eterom nisu uspjeli zaraziti poduzetnike koji nevjerojatno dobro podnose krizu za koju nisu ni krivi ni dužni, i k tome još očekuju relativno dobru iduću godinu. Pa, dok ekonomisti prognoziraju armagedon, a stožer ga očito priželjkuje, realni sektor vjeruje da će krizu prebroditi podnošljivo oštećen.

Otpor cijeloj ovoj situaciji očito pružaju i cijene nekretnina, točnije, najamnine. Unatoč pravome egzodusu studenata iz gradova u kojima studiraju, cijene najma nisu pale. Cijene je, među ostalim, podizalo i dnevno iznajmljivanje zbog turističkoga buma. No, turizma ove godine baš i nema, pa izostanak pada cijene i to usred krize, ostaje enigmom.

Do pojave pandemije imali smo problema s radnicima, jer ih jednostavno nije bilo. A da bi poslodavac pronašao i zadržao najbolje i sam je ulagao u zaposlenike, posebno u njihovo dodatno obrazovanje. Ulažu u sebe i zaposlenici, no ipak manje, jer dodatno obrazovanje nije jeftino. Koliko ono zapravo stoji?

"Informer" donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju