Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

2021.godina donijela je nove porezne izmjene. Smanjio se porez na dohodak, a povećao se i prag za plaćanje prema naplaćenim računima sa 7.5 na 15 milijuna kuna. I dok Udruga glas poduzetnika pozdravlja nove mjere, smatraju ih nedovoljnima, te su predložili Vladi niz svojih prijedloga i rješenja.

Hrvatski poduzetnici suočavaju s nezapamćenom krizom u posljednjih 25 godina te se mali poduzetnici sve više okreću inozemnom tržištu poslovanja. Odgovore na pitanje kako preživjeti koronakrizu potražite u ovotjednom Informeru!

Kako hrvatska ekonomija može opstati u kompetitivnom svijetu s obzirom na nezapamćen udar koji nas je zadesio epidemijom koronavirusa teško je za reći, ali ono što je sigurno, potrebno je ukinuti oko 450 nameta koje poslodavci godišnje plaćaju. Može li novo popuštanje mjera pomoći poslodavcima u poslovanju te kako se HUP suočava s odlaskom najvećih članica, otkrio je Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca. Zagreb je povijesno, ali i turistički poželjan grad za život. No potres kao niti koronakriza nisu utjecali na niže cijene nekretnina. Informer istražuje kako cijene konkuriraju s drugim gradovima u Republici Hrvatskoj, ali i u Europi.

Hrvatska spas traži u nadolazećoj turističkoj sezoni, no ako se sagleda gubitak na primjeru EU zabilježen je pad od čak 69% noćenja turista. Kakva nas turistička sezona očekuje te kakvi će smještaji biti najpoželjniji, doznajte u ovotjednom Informeru!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju