Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera

Sa samo dva mjeseca lockdowna svjetsko je gospodarstvo nokautirano. Što god se dalje bude događalo s virusom, novog zatvaranja neće biti. No neće biti ni starog normalnog jer strah ubija potrošnju. Posljedično, i gospodarski rast. U međuvremenu, dok zbrajamo štete i procjenjujemo koliko ćemo pasti, svi samo želimo business as usual.

Dok se zabavljamo izborima i počesto nevažnim temama država će biti potpuno nepripremljena za ono što stiže na jesen. Proračun je već sada prilično prazan, iako pada BDP-a službeno još nema. Hoće li i s čime država moći intervenirati nakon ljeta i što je trebala učiniti drukčije?

U vrijeme krize i otpuštanja ljudi, odjeli koji se bave upravljanjem ljudima - HR, često su se našli u najmanju ruku zanemareni, ako ne i kao viškovi. Pa iako mnogi vlasnici tvrtki i njihove uprave misle da usluge HR-a u krizi nisu potrebne, to je potpuno pogrešno. U svijetu nestalnosti, kompleksnosti, pa i straha, uz potrese na tržištu rada i iseljavanje, njihova je uloga važnija nego ikad.

U vrijeme karantene, ali i danas, živimo novo normalno, jer su mnogi ostali raditi od kuće ili tako rade dio tjedna. No, ispostavilo se da većina kod kuće radi i više nego u uredu. Iako se čini da tema motivacije zaposlenih pripada nekim prošlim vremenima, poslodavci se ne bi trebali opustiti. Kriza neće trajati vječno, ljudi se i dalje iseljavaju, pa pitanje privlačenja najboljih postaje upravo pitanje motivacije.

Emisiju 'Informer' pratite subotom na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju