Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Sezona će, na račun rasta zaraženih, očito biti znatno bolja od predviđanja, no to nas svejedno neće spasiti. Proračun je sve prazniji, a kontinuirano zaduživanje nije rješenje.

Vlada je najavila smanjenje zaposlenih na lokalnoj razini, no to je smiješna ušteda u odnosu na potrebne rezove. Što bi sve Vlada upravo sada trebala srezati i zašto to neće?

Nije teško zaključiti da trenutno svi živimo u najgoroj mogućoj energiji – straha. Netko se boji virusa, netko za radno mjesto, a svi onoga što se ekonomski može urušiti za koji mjesec. Boje se toga i u tvrtkama, jer ne samo da nijedna nije bila pripremljena za karantenu nego nema ni pojma kamo idemo. A tada je teško krojiti poslovne politike. Kako se onda pripremiti za poslovno novo normalno?

Većinu odluka, kozmetičkih ili pravih reformskih, morat će odobriti Sabor. Ne sjećamo se vremena kada u njemu nisu sjedili medijski atraktivni zastupnici kontroverznih stavova ili barem ponašanja i govora. Prve sjednice novoga saziva pokazuju da će i iduće 4 godine biti tako. Na djelu je već dugo estradizacija politike, proces koji obilježavaju ne samo pravi estradnjaci nego teme i način komunikacije u javnome prostoru.

Vječiti sukob: ustaše, partizani, zamijenili smo modernijim: pro et contra korona histerije. U središtu te nove podjele nije samo ekonomija i njeno urušavanje zbog lockdowna nego sve češće – sloboda. Koliko dugo možemo biti taoci te priče i gdje je granica između kolektivne podrške i individualne slobode. Gdje je nestao prostor slobode, ako je uopće ikada i postojao?

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju