Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Bitka onih koji se boje virusa i koji bi sve zatvorili da ih se pita i onih koje više brinu psihološke i ekonomske posljedice mjera, ne jenjava. Kako se virus sve brže širi, tako su sve glasniji oni prvi, no ekonomske se posljedice itekako već osjećaju. Ne samo kroz rekordni pad BDP-a. Kako pokazuje jedno istraživanje, prve su žrtve mlade žene i samozaposleni.

Koliko su teške stvarne posljedice karantene i svih mjera ograničenja rada zrcalit će se u broju blokiranih i ovršenih. Istina, tijekom karantene i ovih teških mjeseci ovrhe su bile zamrznute, no vrijeme curi, odmrzavanje počinje u ponedjeljak. Očekujemo li eksploziju blokiranih ili ipak ne?


Toliko smo navikli na afere u kojima je glavni akter korupcijski novac da nitko više ne postavlja zdravorazumska pitanja. U svijetu tehnologije u kojemu baš svakoga klijenta banka i porezna uprava pitaju za svaku kunu, pomalo je čudno da u slučaju korupcijskih afera nitko ništa ne pita. Iako se s Plutona vidi nesklad primanja i imovine.



Potrošačko društvo većinu je resursa stanjilo do granica iscrpljenosti. Uključujući i jedan o kojemu ne razmišljamo na takav način – pažnju. Suvremena tehnologija pažnju je svela na minimum, posebno u svijetu informacija. Tekstove koje čitamo sveli smo na kratke minute. Za analitiku i dubinu nitko nema vremena. Koja je cijena izostanka pažnje?

"Informer" donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju