Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Očekuje nas burna politička jesen. Previranja u Vladi, uvertira predsjedničke kampanje, početak šk. godine i davno neispunjeni zahtjevi dovode do sve glasnijega javnog mnijenja i najave štrajkova. Poznati smo kao nacija koja se žali, ali često ne poduzima ništa nego samo objavljuje statuse svojih stavova iz udobnosti vlastita naslonjača. Informer istražuje jesu li i mogu li prosvjedi i štrajkovi uroditi plodom.

Resursi se troše enormnom brzinom, no ne predviđaju samo dežurni katastrofičari da će hrana i posebno voda biti najtraženiji resurs vrlo bliske budućnosti. Mnogi su ismijali ideju Mosta da, poput Slovenije, vodu proglasimo Ustavnim pravom. No, možda će nalazi Svjetske banke izbristriti mutne vode. Naime, prema njihovu istraživanju smanjenje kvalitete vode, a vode se diljem svijeta rapidno zagađuju, smanjuje BDP. I to čak za trećinu!



Živimo vrijeme povijesno niskih kamata. Iako se prije otprilike dvije godine pričalo o tome da će američki FED podići referentne stope, što bi s nekim odmakom slijedila i Europska središnja banka, pa bi porasle kamate svim klijentima, to se nije dogodilo. Štoviše, svijet se sve dublje utapa u zoni negativnih kamata. Iako recesije u svijetu službeno nema, negativne kamate pokazuju da stvari ne stoje dobro. No, klijente hrvatskih banaka to nimalo ne brine, jer niske kamate omogućuju jeftiniju potrošnju.



Ona je futurologinja poduzetništva te glavna i odgovorna šefica jednoga ženskog poduzetničkog centra. Što nam donosi sutra, je li žena ženi ponekad vuk, tko su feministice 21. stoljeća, što učiniti s posljednjom tisućicom u novčaniku i kako uravnotežiti privatno i poslovno otkriva Sanela Dropulić.



Ne treba ga posebno predstavljati: Jorge Bucay, psihoterapeut i književnik. Za sebe kaže kako nije pisac koji piše umjetničke knjige nego tek zapisničar priča iz svih krajeva i svih vremena koje imaju terapeutski učinak. Informer otkriva koje su njegove poruke suvremenome čovjeku.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju