Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Brodogradnja je na izdisaju, ali ne znamo bi li i u kojim uvjetima mogla biti isplativa jer nitko nikada nije proveo nikakve analize. Ono što znamo jest da ne može biti profitabilna bez tijesne suradnje s Brodarskim institutom koji zasad uspješno izbjegava stečaj. Informer otkriva kakva je veza Instituta i brodogradnje te kakve su šanse da nešto od toga poživi.




U atmosferi pesimizma i rezignacije zbog ekonomskog stanja zemlje, čak i ono dobro ne probija se do birača. Stoga je Ministarstvo gospodarstva pokrenulo projekt 'Ostvari san u Hrvatskoj', s ciljem poticanja Hrvata na pokretanje vlastita biznisa. U Informeru pogledajte razgovor o toj temi s gospodarskim ministrom Darkom Horvatom.



Što manje poreza u međunarodnoj trgovini cilj je svake zemlje. Upravo se stoga potpisuju i ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Jedina je zemlja u EU koja nema potpisan takav ugovor s najvećom ekonomijom svijeta – SAD-om – Hrvatska. Kako stvari trenutno stoje, nećemo ga tako brzo ni potpisati.



Navikli smo da razni premijeri, pa i kraljevi, umjesto automobilom svoje gradove obilaze biciklima. Zagreb još uvijek nije grad za ljude nego za automobile, no postoje odlične biciklističke inicijative koje nas približavaju dobrim zapadnoeuropskim praksama, onima kojima je cilj živjeti sa što manjim ekološkim otiskom.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 23. ožujka na Novoj TV i nedjelju 24. ožujka na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju