Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Unatoč tome što se tijekom blagdana uvijek troši više, uskrsna potrošnja uvijek je slabija od one božićne. Ne kupuju se toliko darovi, a kako statistika pokazuje niti namirnice. Informer istražuje kakva je ovogodišnja uskrsna košarica.

U Hrvatskoj se godišnje sklopi do 20 tisuća brakova, no prošle godine taj broj pao je na 15 tisuća. Izgovoriti sudbonosno "da" nikad nije bilo stresnije, a zbog mjera i ograničenja sve je teže planirati vjenčanje.



Samoizolacija, rad od kuće, ograničavanje rada ili prekid poslovanja – to su sve problemi s kojima se suočavaju radnici i poslodavci. Kako zaštititi svoja prava u vrijeme pandemije?



U Republici Hrvatskoj se umjetnine smatraju mješovitom robom. No pri kupnji istih na njima nije istaknuta deklaracija kao niti cijena. Ne zna se ni koliko poreza je naplaćeno u posljednjih nekoliko godina. Može li to urediti novi Zakon o umjetninama i tako stati na kraj krivotvoriteljima? Informer ima odgovor!



U cilju pružanja podrške svojim mikro i malim poduzetnicima, čije poslovanje je pogođeno posljedicama pandemije, Sberbank je donijela niz mjera kako bi im olakšala nastavak poslovanja.



Opatija je biser hrvatskog Jadrana i destinacija s najdužom tradicijom u turizmu. No kakav je život u Opatiji i ima li sve potrebno za život svih generaciji, pogledajte u Informeru.



Hrvatska je trenutno treća u svijetu po visini poreza na ženske higijenske proizvode, iza nas su samo Mađarska i Ujedinjeni arapski emirati. Menstrualno siromaštvo je sve veće, a Vlada Republike Hrvatske još uvijek ne planira uvesti smanjenje PDV-a.



Osobi koja jednom preseli svaki idući put bude jednostavnije i lakše, a kada se u to stanje svijesti ubroje dugotrajna kriza i slabi gospodarski pokazatelji, rezultat je iseljavanje. Koliko je ljudi otišlo, a koliko se vratilo uslijed pandemije?



Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju