Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Znamo već da nam u većini sektora nedostaje radnika. Znamo i da je zasad rješenje u stranim radnicima. Znamo i da postoje kvote, no ne znamo koliko je procedura uvoza strane radne snage komplicirana i koliko stoji poslodavce. Iako je ukidanje sustava kvota trebalo biti u proceduri još prošloga mjeseca, nitko pojma nema hoće li se kvote ukinuti niti kako će izgledati zapošljavanje stranaca. Informer provjerava kako to sada izgleda u praksi.

Globalni je turizam izvrstan izvor zarade, no šteta koju turizam čini svijetu više je nego očita. Ogleda se u uništavanju kulture i infrastrukture, okoliša, rasta cijena nekretnina te izbacivanja domicilnoga stanovništva iz središta gradova. Rješenja kojima se najveći gradovi i zajednice pokušavaju spasiti ne daju rezultata, baš kao ni u Hrvatskoj u kojoj jedva prepoznajemo da imamo problem, a vidimo ga mutno tek u Dubrovniku.



Iako novac oduvijek pokreće svijet, suvremeno doba i nove generacije sreću pomalo okreću. Kompanije su prisiljene staviti čovjeka i okoliš u središte priče, u protivnome mlađe generacije za poslodavce koji nemaju viši smisao neće raditi.



Dama, komunikacijska stručnjakinja i poduzetnica. Peglala je imidž Radimiru Čačiću, a pegla li jednako dobro i kartice ili pametno ulaže, što kao rođena Zagrepčanka misli o razvoju grada na Bandićev način i još štošta drugo Informeru je otkrila Ankica Mamić.



Živimo u zemlji u kojoj caruju papiri i birokracija. Zamislite da sve te dosadne poslove obavljaju roboti. Jedan od domaćih start up-ova upravo razvija takvoga digitalnog radnika. Iako industrija 4.0. u svijetu grabi velikim koracima, u Hrvatskoj tradicionalna industrija još uvijek raste brže od digitalne.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju