'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

Situacija u Agrokoru nije se ni počela otpetljavati. 'Informer' stoga istražuje kako su, ako su uopće, u Hrvatskoj zaštićeni vjerovnici. Ne banke, nego dobavljači!



Nedavno HNB-ovo upozorenje kako su neke banke posredno odobravale kredite povezanim Agrokorovim tvrtkama, zbog čega bi mogle zatrebati dodatni kapital, ekipu 'Informera' potaknulo je da o mogućim posljedicama porazgovaraju s prvom damom Agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Marijom Hrebac.

Iako dionice koncerna Agrokor nisu izlistane na Zagrebačkoj burzi, većina najvećih tvrtki iz njegovog sastava jest. Tržište kapitala najbolji je trenutni pokazatelj nervoze investitora. Naime, nakon odličnog završetka prošle godine, većih ulaganja i rasta, dionički su indeksi ponovno potopljeni.



Temeljna je stvar financijske pismenosti znati napisati poslovni plan. Ne samo zato što ga banka traži kao uvjet za kredit nego zato što je u njemu sadržana esencija biznisa, procjena prihoda, prodaje, tržišta i kupaca. U rubrici posvećenoj financijskoj pismenosti novinari 'Informera' odgovaraju na sljedeća pitanja: koje su najčešće pogreške kod pisanja plana, što traže banke, te kako napisati realan i održiv poslovni plan?



Digitalna ekonomija odavno ne živi u teoriji. Svaka industrija i kompanija funkcionira u prostoru koji je izložen brzim promjenama uvjeta poslovanja zbog širenja interneta, mobilnih tehnologija, elektroničkoga poslovanja i poslovanja u oblaku. Kakvo je povjerenje u virtualno poslovanje? Gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom izdanju emisije 'Informer'.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju