Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Informer donosi priču o projektu Mali svjetionik za velike ljude. Riječ je o projektu nagrađivanja običnoga radnika za kojeg kolege misle da marljiv, vrijedan i zaslužuje posve konkretnu, novčanu nagradu. Iako je projekt ušao tek u drugu godinu, nagrada je već s 50 tisuća kuna podignuta na stotinu tisuća, a krajnji je cilj najmarljivijega radnika nagraditi stanom!



Iako se svi u nju kunu, industrija 4.0. u Hrvatskoj je tek nešto veća od 2.0. Tako loš stupanj digitalizacije nimalo ne čudi ako znamo da je u Hrvatskoj svega 10 do 20 robota na 10 tisuća stanovnika, a u razvijenome dijelu Europe 70 do 80. Naravno, uvijek neka poduzeća, primjerice prerađivačko industrijska sa sjevera Hrvatske, vuku, no to nije dovoljno.



Znamo da korupcija narušava slobodno tržište i izravno smanjuje konkurentnost. Znamo i da je ovisnost privatnoga sektora o državi prevelika i da upravo zato treba jačati institucije. No, zanimljivo, nitko se nije sjetio kopirati slovenski primjer i utemeljiti registar privatnih poduzeća koja posluju s državom i redovito ga ažurirati. Informer istražuje kako stvarno stojimo s korupcijom.

Mnogi Hrvati za cijeloga života nisu pročitali toliko knjiga koliko ih je ona napisala. Jedna od najpoznatijih dječjih književnica Sanja Pilić u rubrici Moj novac odgovorila je na vječno pitanje jesu li pjesnici i književnici čuđenje u svijetu. Uz poetična i romantična pitanja, Sanja je odgovarala i na ona financijska. Kako živi kao umjetnik, na što troši kada troši na sebe i kada plače zbog novca, doznajte u Informeru.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju