Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Ćudljivo vrijeme, sve češće vremenske nepogode i žalopojke poljoprivrednika povlače uvijek isto pitanje – zašto poljoprivrednici ne osiguravaju svoje usjeve i nasade? Da odgovor baš i nije crno bijeli potvrđuje i to što od 19 osiguravajućih društava samo dva nude takvu vrstu osiguranja. Zašto?

Digitalno doba mijenja sve, odnos tržišta, tvrtki, države, mijenja gospodarstvo, utječe na izborne procese, formaciju države, poziciju građana i njihovih prava. U kojem smjeru i na koji način? O svemu tome ekipa Informera pričala je sa Željkom Ivankovićem, novinarom, urednikom, filozofom, teoretičarom političke ekonomije koji u knjizi 'Besplatno' najavljuje kraj ideologije tržišta.

Digitalno doba mijenja i način na koji razmišljamo. Globalno povezani mnogo bolje razumijemo učinak leptirovih krila, ali i vlastita utjecaja na svijet oko sebe. Koliko se god nekima činila neodrživom i nemogućom, solidarna ekonomija ne samo da živi uz bok profitu, nego i funkcionira u mnogim gradovima Europe.

Kako raspolagati novcem s ograničenim budžetom s kakvim žive studenti? Naime, jedno je istraživanje pokazalo da većina studenata uz studij mora raditi, roditelji ih sve manje mogu financirati. U rubrici Moj novac doznajte kako se financiraju te mogu li studenti štogod uštedjeti?



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 23. lipnja na Novoj TV i nedjelju 24. lipnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju