Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Sve je više analiza i tekstova o tome kako je kapitalizmu potrebno resetiranje. Valjda se zato često prenose tekstovi o radničkome dioničarstvu u zemlji koja je 'izumila' kapitalizam. U Americi, naravno. No, čini se da čak i radničko upravljanje ondje bolje funkcionira nego u Hrvatskoj. I čini se da je stvar u porezima! Pogađate, domaće je radničko dioničarstvo skuplje.



Nisu jeftine ni stranke ni kampanje. Opet ulazimo u predizborno razdoblje, zapravo, čini se da iz njega nikada ni ne izlazimo. I svaki se puta pitamo tko to financira i ne bi li moglo drukčije? Informer istražuje kako se financiraju političke kampanje.

Kao što treba znati od čega netko boluje da bi se propisala terapija, tako najprije treba znati zašto zaostajemo da bismo uopće znali što točno i kako popraviti. No, sustavne analize o tome zašto nam je ekonomija takva kakva jest – a među najgorima je u Europi – zapravo nema. Upravo je stoga ekipa okupljena oko profesora Josipa Tice s Ekonomskog fakulteta radom 'Agnostički pogled na 30 godina tranzicije' započela seriju istraživanja kojima će zakopati duboko ispod površine. U Informeru pogledajte prve nalaze.



U kuloarima ćemo često reći kako bi omanje kinesko selo moglo progutati polovicu hrvatskoga robnog izvoza. No, praksa pokazuje da nemamo pojma kako se probiti na to tržište i da mnogi, čak i kada pokušaju, brzo odustaju. No, upornima podrška institucija i kinesko europskoga udruženja neće izostati, pa zašto onda nema više izvoza u Kinu?



Često kritizira Vladu, ali je ne želi savjetovati, upravo zato da je može kritizirati. Kaže da nova kriza neupitno stiže, ali ipak ne tako razarajuća kao prethodna. U rubrici Moj novac stavljen je u malo drukčiju ulogu, pa je Damir Novotny Informeru otkrio kojim se sportom bavi, kako provodi slobodno vrijeme i koji je instrument prestao svirati.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju