Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Iako postoje naznake da sezona neće biti katastrofalna, nema naznaka da će ostatak gospodarstva, koji čini oko 75% BDP-a, biti pomilovan. Bit će ugroženi svi, i poduzeća i građani. A kako sve na kraju lanca leži na malome potrošaču, upitno je s čime će on generirati ikakvu potrošnju. Otud ideja o izdavanju strogo namjenskih kriptokuna koje bi podigle potrošnju, posljedično i BDP.



Nema sumnje da su dio naše turističke ponude, posebno za mlađe turiste željne zabave koju dobro plate, i klubovi. No, kako danas sve što sliči na njih nosi etiketu korona partya velik dio njih mogao bi se zatvoriti, što će povući na dno ukupne turističke rezultate. A klubovi posve sigurno nisu jedina mjesta koja okupljaju veći broj ljudi.



Putovanja su drastično smanjena, posljedično i plovidbe. No, mnogobrojni hrvatski otoci ne ovise samo o turizmu nego i o lokalnim linijama koje ih povezuju s kopnom. Srećom, nakon karantene sve se polako normalizira, pa i u ovako izazovnom vremenu krize državni brodar nastoji održati plovidbu i biti pouzdanom i sigurnom vezom otoka i kopna.



Čak i da je virusna prijetnja potpuno prošla, promjene koje je potaknula više se ne mogu zaustaviti. Nakon samo 2/3 mj stopiranja ekonomije većina je tvrtki u modu preživljavanja. U njemu, logično, ne mogu ostati, stoga im treba ozbiljan Restart. Ne onaj poraženi koalicijski nego potpuno nov pogled na poslovanje koji  će tvrtkama omogućiti da prežive ovo što daleko nadmašuje običnu krizu.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju