Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Činjenica je da su sve dosadašnje porezne izmjene donesene kao pojedinačne mjere. Ništa nije promišljeno do kraja, ne sagledava se cjelina, često niti pravednost oporezivanja. Upravo zbog nepravednosti i nejednakosti posljednjih izmjena poreza na dohodak – prihoda lokalne samouprave - u korist mladih zaposlenika i ponekih umirovljenika, pokrenuta je ocjena njegove ustavnosti.

 

Kada je bivši SDP-ov ministar Slavko Linić osmislio fiskalizaciju za sve djelatnosti koje račune prije nisu izdavale, gotovo je izbila revolucija. No, evo nas u sedmoj godini primjene u čemu smo slavni ili neslavni lider, kako tko gleda na stvar. Nije da se nije pokušalo prevariti i taj sustav, no kontinuirani razvoj softvera doskočio je svakoj ideji utaje poreza.



Iako bi cijena dionica trebala odražavati vrijednost kompanije, te dvije stvari predugo nemaju veze jedna s drugom, a u vrijeme pandemije još su se udaljile. Cijene dionica suludo rastu, pa mnogi, uključujući i investitore, očekuju puknuće još jednoga balona tržišta kapitala, kao da nitko ništa nije naučio iz prošle krize. Kako će to utjecati na gospodarsku krizu koju svi očekuju s prvim kapima jesenske kiše?

Računali smo da će se zbog korone, točnije otkaza u zemljama iseljenja, barem 50 tisuća ljudi vratiti u domovinu. Koliko ih se stvarno vratilo nemamo pojma, još manje kako ih zadržati. Jer, kriza će jednom završiti i tada ćemo opet u potražnju za radnom snagom kojoj još uvijek nemamo što ponuditi.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju