Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Kako smo počeli izlaziti iz stagnacije, tako se manje pričalo o javnome dugu kao top problemu. No, tema se reprizirala u vrijeme predsjedničkih izbora, kada su tabori počeli uspoređivati tko je koga najviše zadužio. Pojedina su vremena neusporediva, no Informer istražuje treba li još stegnuti remen, ako ništa drugo zbog stvaranja pričuva za neku novu krizu.



Kretanje javnoga duga u velikoj mjeri ovisi o kretanju BDP-a. Kako gospodarstvo više raste, smanjuje se udjel duga, čak i onda ako dug nominalno raste. No, s problemom klimatskih promjena i trošenja resursa, BDP postaje sve upitniji kao mjerilo rasta i gospodarskoga uspjeha neke zemlje. Informer otkriva jesmo li ga, silom klimatskih (ne)prilika, prerasli?

Svi ekonomski sustavi svode se na jednu, jedinu stvar – potrošnju. Ona je generator globalizacije. No, potrošnja polako, ali sigurno usmjerava isključivo na zadovoljavanje osobnih potreba, potreba ega i uma. Razvijene se zemlje zbog toga već suočavaju s manjkom radne snage. Tko će se zamarati s obitelji ako se može trošiti samo na sebe?



Iako smo naviknuli na biznismene u odijelima, u ovotjednoj rubrici Moj novac gost je nabildani, ćelavi, tetovirani muškarac koji se bori s predrasudama na temelju izgleda. Marko Lončar je fitness trener, bloger, influencer, kolumnist i dobrotvor. Kako je iz situacije kada nije imao što za jesti stigao do Porschea, što je sve prošao, kako sada zarađuje i troši, a kako provodi slobodno vrijeme doznajte u Informeru.

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju