Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Prema obuhvatu mjera i količini novca ubrizganoga u spas gospodarstva šesti smo u Europi. Istrošili smo se toliko da je pitanje s čime ćemo u nastavak borbe. Iako je Vlada bila široke ruke, u najvažnijoj stvari nije popustila – smanjenju poreza. Štoviše, ostali smo jedinom zemljom koja poduzetnicima nije pomogla na najučinkovitiji način. Najavljene porezne izmjene stići će prekasno.



Najavljeno smanjenje stopa poreza na dohodak vjerojatno će biti u primjeni od početka iduće godine. Nema sumnje da će rezanje stopa povećati osobnu potrošnju, no pitanje je tko će uopće preživjeti jesen da bi iduće godine mogao trošiti više.



Mjere za spas gospodarstva uglavnom su pale na leđa Zavoda za zapošljavanje. Do kraja kolovoza ostat će ih još ponešto, za točno određene djelatnosti, no dobra je vijest da se vraćaju poticaji za samozapošljavanje koji bi također mogli spasiti ponešto ugroženih radnih mjesta. Što će biti nova?



U Informeru smo nedavno pričali o tržištu kapitala koje se toliko odvojilo od stvarnosti da čak i bankrotirane kompanije izdaju vrijednosnice kojima cijena luđački raste. Stoga se dio investitora već godinama okreće zlatu. Cijena je za uncu premašila 1900 dolara, no još se uvijek kupuje jer se procjenjuje da će za dvije godine unca vrijediti čak 3000 dolara.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju