Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Vrlo vjerojatno ova generacija neće doživjeti teritorijalno prekrajanje, točnije smanjenje broja jedinica lokalne samouprave. Upravo je zato važno znati kako one financijski stoje, koliko ih uspijeva održati glavu nad vodom, koje tonu u minusima. Zahvaljujući Institutu za financije znamo krvnu sliku svih 576 jedinica.

Ako nešto u ovoj COVID šumi priloga, tekstova, analiza, mišljenja, ali i svađa na društvenim mrežama nedostaje, onda je to bez sumnje ključni sastojak – komunikacija. Nažalost, to je posljednja vještina u koju nerado ulažu, štoviše režu je svi – i vlada, i znanstvenici i tvrtke. Pa zato imamo sveopći kaos informacija, sve češće i teorija zavjere.

Ova zemlja toliko voli mijenjati pravila da svako malo osvane novi prijedlog nekog zakona. U eteru je upravo prijedlog novoga zakona o gospodarenju otpadom. I gle čuda, opet nitko nije zadovoljan. Zapinje se na dijelu koji se tiče jednokratnih plastičnih vrećica koje bi trebale nestati 1. srpnja iduće godine.

U posljednjoj ovogodišnjoj rubrici Moj novac gošća je Đurđica Vorkapić, vlasnica poznatog modnog brenda koji ove nesretne virusne godine slavi 20. obljetnicu. Kao i podosta drugih djelatnosti koje su morale u prenamjenu, i naša je gošća raskošne haljine pretopila, među ostalim, i u maske.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju