Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Kada se govori o izgradnji kuće Hrvati se najčešće odlučuju za tradicionalnu gradnju, no uspoređuje li se cjenovno, ali i vremenski montažne kuće sve su prihvatljivije. Istražili smo zašto je tome tako, ali i što je bolji odabir.

 

Kada se sve proizvedeno u jednoj godini, bez obzira radi li se o robama ili uslugama, zbroji dobiva se bruto domaći proizvod određene države. Makroekonomski je to pokazatelj oko kojeg se mišljenja razilaze, no postoje zemlje koje umjesto njega računaju bruto nacionalnu sreću. Tko je sretniji – mi ili oni?

95 posto! Toliko su pali prihodi prijevoznika uslijed pandemije, a snažan rast cijena benzina i nesigurnost zbog ratnih zbivanja otežavaju novonastalu situaciju. Konkretne podatke, ali i vapaje s terena donosi urednica Informera Martina Marčinko.

 

Cijeli je svijet pozornica, a da bi pozornica imala svoju svrhu potrebna je publika. Ususret Međunarodnom danu kazališta analiziramo je li i koliko kultura profitabilna te kako pronaći ravnotežu između umjetničkog izražavanja i efikasnosti troškova.

 

Sljedeća nas poduzetnička priča vodi u Split. U sklopu „45. Praznika cvijeća” u Dioklecijanovim podrumima održan je "Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore" na kojem su dionici istaknuli probleme s kojima se cvjećari susreću u svakodnevnom poslovanju.

 

Znate li koja je razlika između igara na sreću i investiranja? Oboje zahtjeva financijsko ulaganje na početku s nadom dobitka, no kod igara na sreću se brzo znaju rezultati, dok se kod ulaganja u kapital može čekati i godinama.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju