'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

Javnost opet problematizira rad nedjeljom. Svaki put zapnemo u istoj socijalnoj priči. S obzirom na to da se 'Informer' bavi ekonomijom, ekipa emisije pokušala je dokučiti jednu stvar - ima li ekonomskog rezona za rad nedjeljom?

To pitanje nije toliko važno poslodavcima koji muku muče s radnom snagom. Platili bi oni koliko god treba, samo da je ima. A nema je. Strukovne škole, one koje još žive, sve su više prazne. Istodobno, proizvodne tvrtke vape za alatničarima, variocima, keramičarima, tesarima.



Iako je hrana strateški biznis, poljoprivreda nije u strateškom fokusu. Dio je problema i u domeni samih poljoprivrednika, orijentiranih žitaricama koje ne traže cjelogodišnji rad. Razvijeni su okrenuti povrtnim kulturama koje traže više rada, ali i nose veću zaradu. Zbog toga je teško uvesti trend razvijenih – dijeljenje, a ne kupnju skupih strojeva na kredit. 'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji.



Ekipa 'Informera' donosi priču o utjecaju dronova na gospodarstvo. Dronovi i u Hrvatskoj sve češće lete. Logično, jer se sve više koriste u poslovanju. Tržište se prilično razvilo u posljednjih godinu dana. Naime, šire se i područja u kojima se primjenjuju - poljoprivreda, geodezija, promet, građevina, energetika…

'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju