Više saznajte u ovotjednoj emisiji 'Informera'!

Istraživanje i razvoj nikada nikome nisu bili prioritet stoga doista iznenađuje podatak da su ta ulaganja lani porasla gotovo 20%. Doduše, taj je rast rezultat korištenja europskih fondova, a ne aktivne vladine politike. U svakom slučaju, tvrtke koje aktivno ulažu u istraživanje bit će minimalno okrznute krizom.

Početak je i kraj svake priče o ukupnoj konkurentnosti preobrazba javnoga sektora. Izbjegavamo je već 3 desetljeća i nemamo pojma hoćemo li je ikada provesti. Valjda će biračima jednom prekipjeti. A kada se to dogodi dobro je znati da se transformacija može obaviti u samo godinu dana. Tako je to obavila Litva. Dakle, može se.



Fotografija je neodvojivi dio novinarskoga teksta i kao takva se također mora platiti. Za to se u kolektivnoj zaštiti autorskih prava izborilo Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava – pa će prvi puta za fotografije koje distribuiraju press clipping agencije i fotoreporteri dobiti naknadu. 



Poslovni procesi, ali i međuodnosi zaposlenika postali su toliko kompleksni da su savjetnici i treneri ne samo poželjni nego i nužni. Učenje poslovnih vještina, vođenja tvrtke i ljudi, upravljanje emocijama i konfliktima, jačanje organizacijskoga imuniteta – sve to tvrtkama omogućava svladati poduzetnica Tanja Pureta, a kako to radi otkrila je u rubrici Moj novac.



Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju