Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Početkom rujna ove godine Hrvatska planira prikazati dvojne cijene u trgovinama, a euro kao valutu imali bi od siječnja 2023. Hoće li ulazak u eurozonu riješiti gospodarske probleme, ali i jesmo li uopće spremni za uvođenje eura, odgovore donosi tribina pod nazivom „Euro - da ili ne?”

Zagreb, Sarajevo, Beograd i Ljubljana gradovi su koji smo analizirali po pitanju cijena nekretnina. Gdje su najskuplje, ima li iznenađenja, ali i zajedničkog nazivnika istražili smo sa stručnjacima i građanima iz spomenutih metropola.

 

Kada smo već kod eura u ovotjednom komentaru urednica Informera Martina Marčinko objasnila je zašto se na novčanicama eura nalaze prozori i vrata u različitim arhitektonskim stilovima te što druge države imaju za simbole na kovanicama. Analizirali smo i kako jedna rečenica predsjednice Europske središnje banke može utjecati na vrijednost novca, a spomenuli smo i broj kruzera na Jadranu.

 

Kašnjenje gotovo svih proizvoda, uz već spomenutu pandemiju, rezultat je i promijene dobavnim lancima. Odlučili smo istražiti što je veći izazov – nedostatak sirovine koja dolazi ili put od zemlje podrijetla te iste sirovine, ali i jesu li se naše najveće tvrtke više okrenule domaćoj proizvodnji?

 

Virusna pandemija prouzročila je mnoge promjene i prilagodbe u poslovanju. Na takvu su se situaciju trebali, uz poslodavce, priviknuti i radnici koji su počeli raditi na daljinu. Donosimo vam detalje kako bi se radnici trebali postaviti prema poslodavcima prilikom ovakvog ugovaranja poslovne suradnje.

 

Bez obzira na to radi li se o kreditno-garantnim proizvodima, onim kartičnim ili transakcijom poslovanju mali poduzetnici strateška su odrednica Sberbank. Osluškivanjem tržišta ova banka već desetljeće kontinuirano radi na razvoju novih i unaprijeđenju postojećih proizvoda i usluga.

 

Tradicionalno priloge završavamo ekonomskim pojmovnikom. Nekada su uz gotovinu čekovi bili sredstvo plaćanja u Hrvatskoj, a danas ih više ne upotrebljavamo za razliku od drugih država. Istražili smo što je zamijenilo čekove, ali i za što smo ih najviše koristili.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju