Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Dok u Hrvatskoj imamo potrebu za dodatnom radnom snagom, ona domaća iseljava. Razlog? Bolji radni uvjeti i životni standard u drugim državama. Naše plaće tome ne mogu konkurirati, no vladajući se nadaju da bi se unatoč tome iseljenici mogli vratiti zahvaljujući demografskoj mjeri Biram Hrvatsku. Što je povlaštena informacija, tko je insajder i mogu li se mala Zagrebačka i najveća njujorška burza uspoređivati upitali smo brokera. Tržišta kapitala kao i sva druga u različitim državama imaju različitu razvijenost, no burzovna tematika jednaka je.

Kako bismo pobliže objasnili dionice otišli smo u samo središte financijskih zbivanja – na burzu. Ivana Gažić, predsjednica Uprave, objasnila je kako izgleda njezin radni dan, koji je do sada bio najstresniji, ali i ono što sve zanima – je li trgovanje dionicama zaista onako kako ga prikazuju u filmovima.

U ponudi banaka kod nas klijentima se sve manje nude krediti u kunama, a jedan od razloga je ulazak Hrvatske u eurozonu. Klijenti su se tako našli u nedoumici koju vrstu kredita odabrati, ali i što će biti s kamatnim stopama i kreditima koji su postojeći.



Urednica Martina Marčinko u ovotjednom komentaru analizirala je najnovije istraživanje prema kojem Njemačka prednjači po osobnom bogatstvu s najvišim brojem milijunaša. Bilo je riječi o tome zašto MMF kasni s objavom zimske gospodarske prognoze te zašto smo prošle godine u turizmu izgubili čak stotinu milijuna eura.
Zimski semestar prošle akademske godine upisalo je nešto više od 150 tisuća studenata. Neki od njih zasigurno rade putem studentskih ugovora, a kakva je situacija što se tiče isplata plaća njima, ali i svim ostalim njihovim kolegama provjerite u Informeru.



Konvencionalno ili digitalno oglašavanje? Koje se god odabere u vrijeme virusne pandemije pozitivno je. Statistika pokazuje da se oglašavanje smanjilo, dok je kupovna moć potrošača relativno konstantna. Upravo ovo vrijeme prilagodbe, ali i otkazivanja raznih događanja prouzročilo je svojevrsnu recesiju marketinške industrije - donosimo o čemu je točno riječ.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju