'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji.

U kupnji se uglavnom rukovodimo cijenom. No recimo da smo toliko domoljubni da u trgovinama želimo kupovati isključivo hrvatsko, bez obzira na cijenu. Informer provjerava je li to uopće moguća misija s obzirom na to da su volumeni domaćih proizvoda – nedostatni!



Mnogobrojna su obiteljska poduzeća osnovana početkom 90-ih. Tadašnji pokretači danas su 50-godišnjaci i vrijeme je pripreme za prijenos vlasništva na mlađe generacije – unutar ili izvan obitelji. No, kako to izvesti ako takvo što u Hrvatskoj baš i nije uobičajeno?

Kada bismo zaključivali prema posjećenosti Interlibera, zaključili bismo da nakladnici nemaju nikakvih problema, kamoli egzistencijalnih. No propast najvećega knjižarskog lanca, spajanja i preuzimanja, pokazuju da potresi još traju. Kakve su prognoze?



Znamo da bi postotak diplomiranih sigurno bio veći kada bi srednjoškolci upisivali ono što stvarno žele. To je ujedno i problem – mnogi, naime, ne znaju što žele niti u čemu su im najjače kompetencije. Zapad je tome davno doskočio testovima profesionalne orijentacije. Gdje smo mi zapeli?

Nešto slično nasušno je potrebno vodovodnim cijevima glavnoga grada. Više od polovice vode iz šupljih cijevi nestaje u zemlji, zbog čega su računi za vodu 'rokfelerovskih' iznosa. Grad je svojedobno dobio sredstva za obnovu vodovodne mreže, no baš poput vode i novac se utopio u bespućima tame.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 09. prosinca na Novoj TV i nedjelju 10. prosinca na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju