'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji.

Agrokor nije prvi slučaj u Hrvata koji pokazuje čudan običaj nekih poduzetnika – financiranje privatnoga luksuza i osobne potrošnje s računa tvrtke – što je prečesto znalo rezultirati stečajem tvrtke. 'Informer' odgovara na pitanje kakve su pravne posljedice i je li ih uopće dosad bilo.

Ekipa 'Informera' pokušala je izračunati može li se potrošiti 15 milijuna kuna mjesečno tijekom šest godina, koliko su trošili Todorići. Novinarki 'Informera' u računanju je pomogla i trendseterica Andrea Andrassy.
Nakon pada dinastije Todorić, percepcija poduzetnika u javnosti sigurno se neće poboljšati. Istraživanje Global Entrepreneurship Monitora pokazalo je da poduzetnici u Hrvatskoj imaju najniži društveni status i da znatno češće pokreću biznise iz nužde negoli zbog uočene prilike.



Nevjerojatno je da su se veliki dobavljači, poput Zvečeva, Francka ili Kraša, u velikoj mjeri oslanjali na Konzum kao prodajni kanal. 'Informer' propituje zašto nisu ni pokušali, ako već ne izaći u inozemstvo, onda barem u Hrvatskoj pronaći dodatne kanale distribucije.



Kriza je malim i srednjim poduzetnicima počistila sve financijske rezerve, pa je glavno pitanje postalo kako kapitalizirati poduzeća. Startupovi i mlade tvrtke snalaze se, među ostalim, crowdfundingom, no što je sa svima ostalima? Gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom izdanju 'Informera'.



'Informer'
donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 28. listopada na Novoj TV i nedjelju 29. listopada na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju