'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

Dok tjednima strahujemo hoće li Agrokor pasti i slušamo na koje će se načine 'spasiti', malo se tko bavi odgovornošću. Pojam odgovornosti u Hrvatskoj nikada nije uhvatio korijena, no 'Informer' svejedno pita: uz čiju smo sve pomoć i žmirenje na oba oka postali taoci Agrokora?Analiza Ekonomskog instituta pokazuje da financiranje na teret dobavljača njeguju i ostali domaći maloprodajni lanci. Glavna su obilježja modela visoka zaduženost i niska likvidnost, što znači da dobavljači oslonjeni na domaće tržište nemaju sreće.

Porezna je uprava nedavno opet objavila listu neplatiša poreza. 'Informer' propituje koja je svrha takve liste ako su na njoj tvrtke koje jedva uspijevaju isplatiti plaće za jednog samozaposlenog u njoj, ali i dalje nema neplatiša poput Agrokora i njemu sličnih.Računalni virusi proteklih su tjedana bili glavna vijest zbog dosad najvećeg hakerskog napada u povijesti. Na udaru virusa našla se i Hrvatska. Ekipa 'Informera' istražila je kako se od takvih napada štite kompanije.Počinje vrijeme filmskih festivala, a imamo ih više od 60. Kamo sreće da imamo toliko kvalitetnih filmova. Novinari 'Informera' istražuju koliko ih je održivih, kako se raspodjeljuje novac, koliko to plaćamo i vraća li nam se išta od uloženog.

Kada poslodavci kažu da je trošak rada velik, prije svega misle na bruto iznos plaće. Zaposlene zanima isključivo neto. 'Informer' pojašnjava koja je razlika između tih dvaju pojmova, koliko se ti iznosi razlikuju u pojedinim gradovima, ali i poreznim rangovima, te koliko od bruto iznosa uzima država.'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju