Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Konzervativna ulaganja, poput štednje u bankama, česta su kod nas. Ranije je prevladavalo mišljenje kako si ozbiljni ulagači ne mogu dopustiti velike oscilacije kakve se događaju kod kriptovaluta, no u današnje su vrijeme one sve zastupljenije. Sve je širi spektar gdje se njima može trgovati, a ekipa Informera je kriptovalutama platila kavu.



Istraživanje tržišta prvi je i nezaobilazan korak prema uspješnosti projekta, a toga su bili svjesni i u Sisačko-moslavačkoj razvojnoj agenciji kada su pokretali poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj. Trenutno se obučava šesta generacija dizajnera videoigara, a sama uspješnost provedbe osigurala je SIMORI titulu najbolje Europske razvojne agencije.



Štednja u bankama raste, a prema posljednjim podatcima, promatra li se po stanovniku, Istarska županija i Grad Zagreb prednjače s više od 80 tisuća kuna ušteđenih po osobi. Na začelju je Vukovarsko-srijemska županija. Informer donosi zablude, ali i savjete o štednji.



Baš poput 2020., niti 2021. godina nije bolja za prijevoznike autobusnih linija. Uz spomenutu cijenu rasta goriva mnogima od njih ukinut je moratorij na kredite. Računi dolaze na naplatu, cijene rastu, a putnika je iz dana u dan sve manje i manje. Mnogi prijevoznici našli su se u blokadi!



Četiri su temeljne funkcije novca. Obračunska je jedinica, služi kao sredstvo razmjene, kao sredstvo očuvanja te transfera vrijednosti. Kako naši sugovornici Sonja Kovač i Stiv Kahlina raspolažu novcem prisjetimo se u rubrici Moj novac.



Naposljetku smo ostavili očekivanja – poduzetnika, ali i građana. S obzirom na sektor kojim se bave, poput malog i srednjeg poduzetništva, tržišta kapitala, dizajna interijera ili poljoprivrede, upitali smo ih kakva su im predviđanja za poslovnu 2022. godinu.

Emisiju "Informer" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju