Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Podaci o iseljenim Hrvatima podosta se razlikuju, no prema evidenciji liječničkih i inih komora, Hrvatsku je napustilo i više od 3 tisuće liječnika, medicinskih sestara i fizioterapeuta. Vlast nema pojma kako ih zaustaviti, no jedan ekonomist ima rješenje: radikalno povećati njihove plaće. Nešto slično provela je Rumunjska, bez utjecaja na javne financije. Informer donosi usporedbu liječničke plaće s plaćama nekih dužnosnika.

Osobni stečaj u Hrvatskoj nikada nije zaživio, iako je kandidata čak 117 tisuća. Osim što je procedura komplicirana, iako je službeni naziv jednostavni stečaj, ni sami blokirani dužnici nisu skloni toj opciji. Stoga Informer istražuje što stečaj stvarno podrazumijeva u svakodnevnome životu takve osobe.



U rubrici Moj novac operna diva Martina Tomčić govori o glazbi koju sluša u slobodno vrijeme, o tome kako je financirala studij, te otkriva je li rastrošna ili štedljiva.



Kako smanjiti izloženost alergenima i kako spasiti šume od požara koji svake godine odnesu dio dragocjenoga zelenila, priče su koje Informer donosi iz srednjih škola i njihovih inovativnih timova. Radi se o dva svojevrsna detektora, jedan je narukvica koja alergičare upozorava da se maknu iz zone kritične izloženosti alergenima, a gledatelji će upoznati i inovaciju detektiranja požara.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju