Više saznajte u ovotjednoj emisiji Informera.

Možda netko i misli da otprilike znamo što nas čeka u borbi protiv korone, no posve sigurno nemamo pojma što nas čeka u ekonomskoj stvarnosti jednom kada ta borba završi. Poduzetnici već sada plešu po rubu, a potraje li karantena do lipnja, armagedon će se tek dogoditi. Informer donosi priču s poduzetničkih terena.

Od trenutka kada je postalo jasno da se ekonomija stopira, počela je licitacija brojkama. No, čini se da su i ekonomisti optimisti, jer gospodarski pad od 3 ili 5 posto nije razlog panike, doživjeli smo i gore, i evo nas živih. Ako sve stvarno stane do lipnja, čeka nas situacija s kojom se moderni svijet nije susreo. Odatle i prijedlozi dosad neviđenih gospodarskih mjera.



Bez obzira na to što smo u izolaciji jesti se mora, dakle u povremenu se kupnju mora otići. Kako, i uz sve mjere zaštite, mogućnost zaraze u trgovini itekako postoji, a tržnice su zatvorene, i kupnja prehrambenih artikala seli na Internet. Uz to što štiti od virusa, štite se tako i radna mjesta.



Nema sumnje da nas čeka recesija i još jedno čišćenje na financijskim tržištima. No, za razliku od prošle financijske krize kada se utočište tražilo u švicarskome franku, ovoga se puta kupuje – zlato. Nema to veze samo s koronom, zlato je najmanje 5 godina najtraženija roba. Investitori, države, svatko s viškom novca već je pobrao ono što je bilo dostupno. Nove će količine biti dostupne za nekoliko tjedana, kada se pošiljke probiju iz švicarskih kovnica koje su većinom smještene uz talijansku granicu.



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju