Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Kreće još jedan pokušaj reforme javne uprave. Među ostalim, Ministarstvo uprave priprema novu uredbu o koeficijentima i ocjenjivanju. Ocjene, doduše, postoje i sada, no nisu dale očekivane rezultate. Ono što je u našem slučaju možda i važnije jest: tko će objektivno ocjenjivati zaposlenike kada je većina ocjenjivača zaposlena po stranačkome ključu, ne prema sposobnostima?



Već neko vrijeme traje trgovinski rat između Amerike i Kine. Taj se rat već pretopio u valutni, no na valutama neće završiti. Za one koji se pitaju kakve to veze ima s Hrvatskom, sjetimo se samo slučaja 'švicarac'. Švicarski je franak odletio u nebo u trenutku kada su zbog trgovinskih sankcija Rusiji njihovi ulagači pobjegli u franak. Hoće li biti reprize?



Znamo da nas inozemni ulagači zaobilaze kao zaražene. Svaki puta kada neka inozemna kompanija potencijalno razmišlja o Hrvatskoj, završi na kraju u nekoj od zemalja susjedstva. Zar je moguće da smo jedina zemlja u široj regiji s kompliciranom birokracijom i neposlovnom klimom? Informer donosi priču o tome zašto izostaju ulaganja.

Obrazovni je sustav besplatan, naviknuli smo da tu vrstu troškova ne moramo plaćati. No i prije propasti reforme bilo je sve više onih koji su počeli ulagati u obrazovanje. U rubrici Moj novac riječ će biti upravo o tome, koliko zapravo stoji školovanje, isplati li se ulagati u privatno ili barem u dodatnu edukaciju i kakav je omjer uloženog i dobivenog?



Etična banka već nekoliko godina pokušava dobiti dozvolu HNB-a za rad, no to nikako da se dogodi. Naime, način na koji osnivač prikuplja inicijalni kapital nije u skladu sa Zakonom o kreditnim institucijama. Pa, iako mnoge razvijene članice Unije imaju etične banke i nemaju problema s kapitalom, naša zasad gubi utrku. Do kada?



'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 28. travnja na Novoj TV i nedjelju 29. travnja na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju