Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Robotizacija poslova neminovni je dio evolucije i, vjerovali ili ne, u njoj svoje mjesto zauzimaju i Hrvati. Mala hrvatska tvrtka, u čiju su ideju uložili i strani investitori, osmislila je komercijalnoga robota za skladišta i logističke centre. Radnika koji bi radili teške skladišne poslove sve je teže naći, pa pilot projekti kreću u tri velike hrvatske kompanije.

Nije teško naći samo radnike za skladišta, sve ih je teže zaposliti i u poljoprivredi. Čak se i sezonski radnici sve češće mogu naći na poljima drugih zemalja. To je sve veći problem kojemu domaći proizvođači, koji muku muče i s drugim specifično hrvatskim problemima, doskaču na razne načine.

Za koji će dan blagdan koji većini najviše grije srce. Priču o blagdanskome stolu Informer završava dvama proizvođačima – pribora za jelo i tekstila. Jedan je iz Karlovca, drugi je iz Velikoga Trgovišća. I suprotno očekivanjima, jer obje tvrtke pripadaju starim industrijama, preživjele su i izvoze.

Nismo baš meta broj jedan, no kako više računamo u eurima nego u kunama, treba pripaziti jer je krivotvorenje novčanica još uvijek unosan biznis. Informer donosi priču o tome koje se valute i novčanice najčešće krivotvore i kako ih prepoznati.


'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu 22. prosinca na Novoj TV i nedjelju 23. prosinca na Doma TV-u. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju